Occasion Lease: Tweedehandsauto’s leasen met voordelen

De wereld van autoleasing heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke verschuiving gezien met de opkomst van occasionlease. Dit innovatieve leasingmodel biedt consumenten en bedrijven de mogelijkheid om tweedehandsauto’s te leasen met een reeks aantrekkelijke voordelen. In dit artikel gaan we dieper in op occasion lease en de kenmerken die het zo aantrekkelijk maken: tweedehandsauto’s leasen, korte looptijd, snelle levertijd en lagere bijtelling.

Tweedehandsauto’s leasen

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van occasion lease is de mogelijkheid om tweedehandsauto’s te leasen. Dit betekent dat je kunt genieten van de voordelen van een bijna nieuwe auto zonder de hoge aanschafkosten die normaal gesproken bij een nieuw voertuig komen kijken. Het leasen van een tweedehandsauto stelt mensen in staat om in een voertuig te rijden dat vaak beter is uitgerust dan een nieuw instapmodel, zonder de financiële last van de volledige aanschafprijs.

Korte looptijd

Een ander aantrekkelijk kenmerk van occasion lease is de korte looptijd van de leasecontracten. In tegenstelling tot traditionele autoleasecontracten, die meestal 3 tot 5 jaar duren, hebben occasionleasecontracten doorgaans een looptijd van 12 tot 24 maanden. Deze kortere looptijd biedt meer flexibiliteit en stelt mensen in staat om vaker van auto te wisselen, wat handig kan zijn als hun behoeften veranderen. Bovendien zijn de meeste tweedehandsauto’s nog steeds onder de fabrieksgarantie, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over dure reparaties tijdens de leaseperiode.

Snelle levertijd

Een ander voordeel van occasionlease is de snelle levertijd. Bij het leasen van een nieuwe auto moet je vaak wachten op de productie en levering, wat soms enkele maanden kan duren. Met occasionlease kun je echter vaak binnen enkele dagen of weken achter het stuur van je nieuwe (tweedehands) auto zitten. Dit is vooral handig als je snel een betrouwbaar voertuig nodig hebt, bijvoorbeeld voor werk of persoonlijk gebruik.

Lagere bijtelling

Een ander financieel voordeel van occasion lease is de lagere bijtelling. Bijtelling is het bedrag dat je moet betalen voor het privégebruik van een zakelijke leaseauto. Bij tweedehandsauto’s is de bijtelling vaak lager omdat de cataloguswaarde van de auto lager is dan die van een nieuwe auto. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren voor zowel particulieren als bedrijven die gebruikmaken van occasion lease.

Overwegingen bij occasion lease

Hoewel occasion lease vele voordelen biedt, zijn er ook enkele overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden. Omdat je een gebruikte auto least, kunnen er slijtage en gebruikssporen zijn. Het is belangrijk om het contract zorgvuldig door te lezen en te begrijpen wat wel en niet is inbegrepen in het leasepakket. Daarnaast is het essentieel om de geschiedenis en de staat van de tweedehandsauto te controleren voordat je het leasecontract ondertekent.

Vergelijk en kies verstandig

In Nederland zijn er tal van leasingmaatschappijen die occasion lease aanbieden. Het is raadzaam om verschillende aanbieders te vergelijken om de beste deal te vinden die past bij jouw budget en behoeften. Het is ook verstandig om te kijken naar de garantie- en servicevoorwaarden die worden aangeboden door de leasingmaatschappij. Dit kan variëren van bedrijf tot bedrijf, dus zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van wat er is inbegrepen.

Conclusie

Kortom, occasion lease biedt een aantrekkelijke optie voor diegenen die op zoek zijn naar de voordelen van een nieuwe auto zonder de hoge kosten. Met tweedehandsauto’s leasen, korte looptijd, snelle levertijd en lagere bijtelling, is het een keuze die steeds meer mensen overwegen. Maar vergeet niet om zorgvuldig te onderzoeken en te vergelijken voordat je een beslissing neemt om ervoor te zorgen dat het perfect past bij jouw behoeften en budget.

LeasPerfect biedt ook Occasion Lease als dienst aan, benieuwd wat LeasePerfect voor jou kan betekenen op dit vlak? Bekijk dan de informatiepagina van deze dienst hier!

Wilt u meer informatie over Occasion Lease bij LeasePerfect neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan!

LeasePerfect is een bedrijf die bemiddelt in de zakelijke markt tussen de eindgebruiker en de leasemaatschappij. Het voordeel voor de klant is dat LeasePerfect zorgt voor de scherpste leasetarieven, de beste voorwaarde en LeasePerfect is in alle gevallen het aanspreekpunt.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare