Zakelijke leaseauto’s in het tijdperk van thuiswerken: een nieuw perspectief

In de nasleep van de wereldwijde verschuiving naar thuiswerken, ondergaat de zakelijke mobiliteitssector aanzienlijke veranderingen. Een van de meest opvallende evoluties is de impact op zakelijke leaseauto’s. Verschillende aspecten van mobiliteit worden beïnvloed door het groeiende aantal professionals dat vanuit huis werkt, en deze veranderingen hebben zowel positieve als negatieve gevolgen voor de zakelijke leaseauto-industrie.

Mobiliteitsbudgetten

Een belangrijk gevolg van thuiswerken is de opkomst van mobiliteitsbudgetten. Werkgevers realiseren zich dat werknemers niet langer dagelijks naar kantoor hoeven te pendelen, wat resulteert in de heroverweging van traditionele leasestructuren. Mobiliteitsbudgetten bieden werknemers flexibiliteit en keuzevrijheid bij het kiezen van hun vervoersmiddel, wat kan leiden tot een afname van de vraag naar traditionele zakelijke leaseauto’s.

Minder Gereden Kilometers

Een ander opvallend aspect is de daling van het aantal gereden kilometers. Met professionals die minder vaak naar kantoor reizen, neemt de behoefte aan langeafstandsvervoer af. Bedrijven passen hun leasecontracten aan op basis van het daadwerkelijke gebruik, wat resulteert in kostenefficiëntie en een meer duurzaam gebruik van voertuigen.

Kleinere auto’s

De verschuiving naar thuiswerken heeft ook geleid tot een grotere vraag naar kleinere auto’s. Werknemers die slechts af en toe naar kantoor reizen, geven de voorkeur aan compactere en milieuvriendelijkere voertuigen. Dit heeft invloed op de keuzes binnen de zakelijke leaseportfolio’s, waar nu meer aandacht wordt besteed aan duurzame en efficiënte modellen.

Deelauto’s

Naast kleinere auto’s wint ook het concept van deelauto’s aan populariteit binnen bedrijven. Werknemers delen steeds vaker auto’s voor zakelijke verplaatsingen, wat niet alleen kosteneffectief is, maar ook bijdraagt aan een verminderde CO2-uitstoot. Bedrijven stimuleren deze trend door deelautoprogramma’s op te nemen in hun mobiliteitsstrategieën.

Voordelen van de verschuiving

De voordelen van deze verschuivingen zijn aanzienlijk. Bedrijven kunnen kosten besparen door flexibele leasestructuren en verminderde kilometerstanden. Tegelijkertijd dragen ze bij aan een duurzamere samenleving door te investeren in kleinere, efficiëntere auto’s en deelauto-initiatieven.

Conclusie

In conclusie laat de opkomst van thuiswerken een blijvende impact achter op de zakelijke leaseauto-industrie. De evolutie naar mobiliteitsbudgetten, minder gereden kilometers, kleinere auto’s en deelauto’s opent nieuwe mogelijkheden voor efficiëntie, kostenbesparing en duurzaamheid binnen zakelijke mobiliteit.

Heeft u meer vragen over de gevolgen van thuiswerken op zakelijke auto's of bent u geïnteresseerd in leaseauto's neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan!

LeasePerfect is een bedrijf die bemiddelt in de zakelijke markt tussen de eindgebruiker en de leasemaatschappij. Het voordeel voor de klant is dat LeasePerfect zorgt voor de scherpste leasetarieven, de beste voorwaarde en LeasePerfect is in alle gevallen het aanspreekpunt.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare