Bijtelling in beweging: de ontwikkeling van 2023 tot 2028

De autowereld ondergaat een revolutionaire transformatie op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit, en de bijtelling voor zakelijke auto’s speelt een cruciale rol in deze evolutie. Tussen 2023 en 2028 kunnen we verwachten dat het landschap van bijtelling ingrijpend zal veranderen, aangedreven door strengere emissienormen, technologische vooruitgang en de mondiale inzet voor een groenere toekomst. In dit artikel duiken we dieper in de ontwikkeling van bijtelling gedurende deze periode en bekijken we welke veranderingen en implicaties we kunnen verwachten.

2023: De voortzetting van elektrificatie

In 2023 zal de voortzetting van de stimulans voor elektrische auto’s waarschijnlijk een prominent kenmerk zijn. Veel landen en regio’s hebben zich gecommitteerd aan het verminderen van de CO2-uitstoot en elektrische voertuigen spelen een sleutelrol in deze inspanning. We kunnen verwachten dat de bijtelling voor elektrische auto’s gunstig blijft, wat de adoptie van elektrische mobiliteit verder zal bevorderen.

 2024-2025: CO2-uitstoot als sturende factor

Tijdens deze jaren zal de nadruk waarschijnlijk verschuiven naar CO2-uitstoot als een sturende factor voor bijtellingstarieven. Overheden en belastinginstanties zullen hoogstwaarschijnlijk hun beleid herzien om auto’s met lagere emissies te belonen en voertuigen met hogere emissies te belasten. Dit zal zakelijke rijders aanmoedigen om te kiezen voor schonere en milieuvriendelijkere opties, wat de markt voor duurzame voertuigen verder zal stimuleren.

2026-2027: Differentiatie van hybride voertuigen

In deze periode kunnen we differentiatie zien in de bijtellingstarieven voor hybride voertuigen. Het onderscheid kan worden gemaakt tussen verschillende soorten hybride auto’s, zoals plug-in hybrides en mild-hybrides. Dit beleid is erop gericht om te erkennen dat niet alle hybride voertuigen hetzelfde niveau van emissiereductie bieden, en om de focus te richten op die hybrides die daadwerkelijk een significant verschil maken in termen van duurzaamheid.

2028: Een verdere duurzame verschuiving

Tegen 2028 zullen we waarschijnlijk getuige zijn van een nog verder verfijnde verschuiving naar duurzaamheid. De technologische vooruitgang zal naar verwachting een bredere range aan schone voertuigen mogelijk maken, en het bijtellingsbeleid zal deze diversiteit weerspiegelen. Waterstofauto’s, brandstofcelvoertuigen en andere innovatieve oplossingen kunnen in aanmerking komen voor specifieke bijtellingstarieven die hun bijdrage aan het verminderen van emissies weerspiegelen.

Implicaties voor zakelijke rijders

Voor zakelijke rijders zijn deze veranderingen van cruciaal belang bij het maken van beslissingen over het kiezen van een bedrijfsauto. Het is essentieel om op de hoogte te blijven van de evolutie van bijtelling en om strategisch te plannen om te profiteren van gunstige tarieven. Daarnaast zullen duurzaamheid en milieuvriendelijkheid steeds meer meewegen in de keuze voor een bedrijfsauto, gezien de directe impact ervan op de bedrijfsimago en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

De ontwikkeling van bijtelling van 2023 tot 2028 weerspiegelt een grotere maatschappelijke verschuiving naar duurzaamheid en groene mobiliteit. De nadruk op elektrificatie, CO2-uitstoot en differentiatie van hybride voertuigen zal een stimulans vormen voor de adoptie van schone voertuigen en de innovatie in de autosector versnellen. Als zakelijke rijder is het van groot belang om deze ontwikkelingen nauwlettend te volgen en strategische keuzes te maken die niet alleen fiscaal voordelig zijn, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Wil jij weten hoeveel bijtelling jij moet betalen met een auto van de zaak? Klik dan hier!

Heeft u interesse in een "elektrische auto" of heeft u meer vragen over bijtelling neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan!

LeasePerfect is een bedrijf die bemiddelt in de zakelijke markt tussen de eindgebruiker en de leasemaatschappij. Het voordeel voor de klant is dat LeasePerfect zorgt voor de scherpste leasetarieven, de beste voorwaarde en LeasePerfect is in alle gevallen het aanspreekpunt.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare