Co2-uitstoot verminderen als bedrijf

5 Tips om de Co2-uitstoot van je bedrijf te verminderen

In de hedendaagse wereld waarin klimaatverandering een steeds urgentere kwestie wordt, is het verminderen van de CO2-uitstoot van je bedrijf niet alleen een milieuvriendelijke stap, maar ook een strategische keuze. Het verminderen van de CO2-uitstoot kan niet alleen helpen bij het verminderen van de impact van klimaatverandering, maar ook bij het verlagen van operationele kosten en het verbeteren van de reputatie van je bedrijf. Hier zijn vijf tips om de CO2-uitstoot van je bedrijf te verlagen:

 1. Minder reizen:

Een van de meest voor de hand liggende manieren om de CO2-uitstoot van je bedrijf te verminderen, is door minder te reizen. Dit kan worden bereikt door het bevorderen van virtuele vergaderingen en telewerken. Met de beschikbaarheid van geavanceerde communicatietechnologieën kunnen werknemers effectief samenwerken en vergaderen zonder fysiek aanwezig te zijn. Het verminderen van zakelijke reizen bespaart niet alleen geld, maar vermindert ook de uitstoot van broeikasgassen die worden gegenereerd door vliegtuigen, auto’s en andere vervoersmiddelen.

 1. Vakantie auto’s:

Als je bedrijf leaseauto’s aanbiedt voor werknemers, overweeg dan om milieuvriendelijke opties te introduceren. Elektrische of hybride auto’s stoten aanzienlijk minder CO2 uit dan traditionele brandstofauto’s. Moedig werknemers aan om te kiezen voor auto’s met een lage uitstoot en bied incentives, zoals lagere bijtellingstarieven, om hen te stimuleren om milieuvriendelijke voertuigen te kiezen. Dit zal niet alleen de CO2-uitstoot verminderen, maar ook bijdragen aan een positief imago van je bedrijf als een milieubewuste organisatie.

 1. Anders reizen:

Naast het verminderen van reizen en het promoten van milieuvriendelijke leaseauto’s, kun je werknemers aanmoedigen om anders te reizen. Dit kan onder meer het gebruik van het openbaar vervoer, carpoolen of het delen van ritjes met collega’s omvatten. Het instellen van een bedrijfscarpoolprogramma kan werknemers aanmoedigen om samen te rijden, wat niet alleen de CO2-uitstoot vermindert, maar ook kosten bespaart.

 1. Elektrische fietsen:

Voor woon-werkverkeer binnen de stad kan het aanmoedigen van het gebruik van elektrische fietsen een effectieve manier zijn om de CO2-uitstoot te verminderen. Elektrische fietsen zijn milieuvriendelijk en kunnen een praktisch alternatief zijn voor auto’s of openbaar vervoer, vooral voor korte afstanden. Overweeg om werknemers te voorzien van elektrische fietsen als onderdeel van je bedrijfsvoorzieningen of bied financiële incentives aan voor de aanschaf van elektrische fietsen. Dit moedigt niet alleen een gezondere levensstijl aan, maar vermindert ook de uitstoot van broeikasgassen.

 1. Schoner rijden:

 Als je bedrijf niet kan overstappen op elektrische voertuigen, overweeg dan om de bestaande wagenparken te optimaliseren voor een schonere rijervaring. Investeer in brandstofefficiënte voertuigen en voer regelmatig onderhoud uit om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren. Moedig werknemers aan om zuinig te rijden door trainingen en bewustmakingsprogramma’s aan te bieden. Het verminderen van onnodig stationair draaien en het plannen van efficiënte routes kan de brandstofefficiëntie verbeteren en de CO2-uitstoot verminderen.

In conclusie, het verminderen van de CO2-uitstoot van je bedrijf is niet alleen een milieuverantwoorde stap, maar kan ook financiële voordelen opleveren en de reputatie van je bedrijf verbeteren. Door minder te reizen, milieuvriendelijke leaseauto’s te bevorderen, alternatieve reismethoden aan te moedigen, elektrische fietsen te omarmen en schonere rijpraktijken te promoten, kun je een positieve impact hebben op het milieu en tegelijkertijd de duurzaamheid en efficiëntie van je bedrijf verbeteren. Het verminderen van de CO2-uitstoot is een win-win strategie die bedrijven kunnen volgen om een groenere toekomst te bevorderen.

Lees hier meer over ons aanbod op gebied van wagenparkbeheer!

Wilt u meer informatie over het verminderen van Co2-uitstoot neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan!

LeasePerfect is een bedrijf die bemiddelt in de zakelijke markt tussen de eindgebruiker en de leasemaatschappij. Het voordeel voor de klant is dat LeasePerfect zorgt voor de scherpste leasetarieven, de beste voorwaarde en LeasePerfect is in alle gevallen het aanspreekpunt.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Compare